Az ázsiai konyha
ázsiai konyha Rendkívüli változatosságát az alapanyagok összeállításának és elkészítési módjának számtalan variációja adja. Az ősi kínai természetközpontú gondolkodásból eredő egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás a mai konyhára is jellemző. Az alapanyagok közül a zöldségek állnak a fő helyen, melyet kiegészítenek hússal. Minden elkészítési eljárás célja, hogy megőrizzék az eredeti ízeket, ásványi anyagokat, vitaminokat.
Evőpálcika
evőpálcikák A kínai evőpálcikát (kuaizit) már közel 4000 évvel ezelőtt ismerték. Bár a villa és az evőpálcika sokáig egyidejűleg voltak használatosak, végül a pálcika maradt a fő evőeszköz. Az evőpálcika alapanyaga a bambusz mellett lehet egyéb fa, ezüst, elefántcsont, vagy akár műanyag is. Az evőpálcika használatának szigorú szabályai vannak: jó tudni, hogy étkezés végén illetlenség a tányérba vagy a csészére helyezni, hanem vissza kell tenni a tartóra, vagy a zacskójába.
Teppanyaki
tepanyaki A teppanyaki (ejtsd: teppanjaki) egy hagyományos japán ételkészítési mód. Maga a szó a „teppan=vaslap” és a „yaki=grillezett” szavakból áll össze. A rozsdamentes acél felület 50-250 fok között a beállított értéknek megfelelően egyenletesen melegszik fel, az ételek felülete a magas hőmérséklet miatt azonnal bezáródik, így nincs vitamin- és ásványi anyag veszteség, az ízek és színek természetesek maradnak. Az ételek nem veszik át egymás illatát, ízét. Válogassa össze saját ízlése szerint az összetevőket, melyeket az erre elkülönített büféasztalon talál!
Sushi és Maki
sushi és maki Maki: rizshenger nyers tengeri hallal, tenger gyümölcseivel. Sushi: tekert Maki, kb. 1 cm-es vastag szeletek tengeri algába csomagolva. Sashimi: nyers hal, rák, kagyló, tintahal, kaviár – rizshenger nélkül. Wasabi: japán torma, rendkívül csípős. Sushihoz nélkülözhetetlen. Shoyu: szójaszósz, szójabab és búza keverékéből álló, több hónapon keresztül erjesztett, ízesített szósz. A sushi különleges egzotikus ízvilággal rendelkezik, rendkívül értékes tápanyagforrás, rengeteg fehérje, valamint jód található benne, viszont zsírtartalma igen alacsony, ezért nagyban hozzájárul az egészséges életmódhoz. Taurin tartalma miatt csökkenti a koleszterinszintet és az érfalakra is jó hatással van, emellett a tengeri halak omega 3 és omega 6 zsírsavakat tartalmaznak, amik a szívbetegségekkel szemben nyújtanak védelmet. A tengeri alga rengeteg vitamint és hasznos ásványi anyagot tartalmaz (gazdag proteinben, kalciumban, karotinban, foszforban és vasban). A sushi-t általában hatosával tálalják, fogyasztása történhet pálcikával és kézzel egyaránt. Kezünkkel vagy pálcikával megfogunk egy sushi darabot, melyet átitatunk egy kis szójaszószban, majd a tányérunkba visszahelyezve igény szerint tehetünk rá egy kis zöld tormát (wasabi) és pár gyömbérszeletkét (gari). Ezután a pálcikákkal, vagy anélkül bekapjuk a sushi-t.
Wok
wok Jellegzetesen lekerekített aljú edény. A wokban készült ételek a rövid sütési idő miatt jobban megtartják ízüket és színüket. Állítsa össze ízlése szerint az alapanyagokat – húsok, szárnyasok, zöldségek egyvelegéből –, válasszon hozzávaló szószt a kínálatunkból, és szakácsunk az Ön szeme előtt készíti el ezt a különlegesen egészséges serpenyős ételt!
Szószok
szószok Összes szószunkat helyben készítjük, friss alapanyagokból, speciális ázsiai fűszerezéssel. Ajánljuk hús-, hal- és vegetáriánus ételeinkhez egyaránt.

 

Fokhagyma szósz

„Gong Bao szósz" (csípős)

Kinai Hoisin szósz chilivel és fokhagymával.Garnélarékból és marhahúsból készített ételeink ideális kísérője.

Thai - Curry Szósz (háromféle) (csípős)

  • Vörös curry szósz
  • Sárga curry szósz
  • Zöld curry szósz
Mindhárom szószt kókusztejjel és citromfűvel ízesítjük. Minden nap 1-1 típus készül s három féle pikáns, csípős curry szószainkból. Érdeklődjön napi ajánlatunk után!

 

„Fekete Bors" szósz

Sóval és fekete borssal készített szósz.
Ajánljuk tenger gyümölcseihez és húsételekhez.

„Nyolc Kincs" szósz(csípős)

Kinai csípős szósz chilivel.

 

Teriyaki szósz

Speciális japán szósz, gyömbér édeskés ízesítéssel. Teppanyaki kisérője.

 

Szójaszósz

Minden fogásunkhoz fogyasztható!

 

Mangó szósz

Speciális szósz Friss mangóval.

Édes-savanyú szósz (csípős)

Édes-savanyú csípős szósz.